Bemutatkozás

Karmesterünk: Gyimóthi Zoltán

1985-ben született Szegeden. Zenei tanulmányait a Király-König Péter Zeneiskolában végezte fuvola szakon. 2005-ben jelentős szerepet vállalt a szegedi Universitas Szimfonikus Zenekar újraszervezésében. Azóta is az együttes egyesületének elnöke.

Gyimóthi Zoltán

A Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar alapító tagja. 2007-től 2010-ig Soós Péterrel közösen az együttes karmestere. 2010-től önállóan vezeti az együttest.

Vezetésével a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar két kategóriában is nemzetközi minősítést szerzett: a Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet Európai Szövetsége WASBE tagszervezet 2011-ben „A” kategóriában kiemelt arany, egy évvel később „B” kategóriában ezüst minősítést adott az együttesnek.

2012-ben a Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet Európai Szövetsége WASBE tagszervezet által megrendezett I. Nemzetközi Karmesterversenyén saját kategóriája győzteseként kiemelt arany minősítést kapott.

2014-ben részt vett a Finnországban megrendezésre kerülő Nemzetközi Fúvószenekari Karmesterversenyen, ahol elődöntős helyezést ért el.

Oldal tetejére